Požár bytovky v Krnově

06.03.2011 15:42

V neděli 6. března 2011 v 13:51 povolal KOPIS naší jednotku k požáru obytné třípodlažní budovy v Krnově. Budova se nachází v blízkosti podniku Strojosvit a jsou v ní nastěhovaní problémoví obyvatelé. Celou událost nejlépe vystihuje oficiální zpráva HZS na serveru POZARY.CZ:

V Krnově hořel sklep obytného domu, evakuováno sedm desítek osob
MSK, Události, 06.03.2011, 16:30
Čtyři jednotky hasičů vyjely v neděli 6. 3. 2011 odpoledne do Krnova (okres Bruntál), kde byl v části Pod Bezručovým vrchem nahlášen požár obytného domu.
Šlo nakonec „jen“ o požár části velké hromady odpadků ve sklepních prostorách dvoupatrového bytu, kvůli možnému ohrožení obyvatel bylo evakuováno sedm desítek osob. Požár se obešel bez zranění.
Informaci o požáru obdrželo operační středisko hasičů v neděli ve tři čtvrtě na dvě odpoledne. Na místo vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic v Krnově a Bruntálu a s nimi dvě jednotky dobrovolných hasičů z Krnova (Kostelce) a Města Albrechtic.
Hasiči ihned po příjezdu dokončili evakuaci osob z ohroženého domu a během několika minut dostali pod kontrolu požár hromad odpadu ve sklepě o půdorysu 10×5 metrů, který byl plný kouře. Podle odhadu zasahujících hasičů zde hořelo asi jen na ploše šesti metrů čtverečních, zplodiny hoření ale ohrožovaly obyvatele všech 12 bytů nad sklepem. Zakouřen byl prakticky celý obytný dům.
Požár byl uhašen zhruba během hodiny. Byla o něm informována také starostka. Rodiny se po odvětrání mohly vrátit domů. Celková škoda byla odhadnuta na tři tisíce korun. Příčina vzniku požáru sklepních prostor, kam byl volný přístup, je v šetření.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje

—————

Zpět


Fotogalerie: Požár v Krnově

/album/fotogalerie-pozar-v-krnove/dscf4278-jpg/
/album/fotogalerie-pozar-v-krnove/dscf4271-jpg/
/album/fotogalerie-pozar-v-krnove/dscf4272-jpg/
/album/fotogalerie-pozar-v-krnove/dscf4274-jpg/

—————