Větrná středa 30. října

30.10.2018 22:16

Během 12 hodin měla ve středu 30. října na svém kontě sedm výjezdů:

- Dvakrát za dopoledne (v 10 a ve 12 hodin) vyrazila jednotka uvolnit silnici mezi obcemi Žáry a Česká Ves, kterou během vichru zatarasily stromy. Na místě již pracovali těžaři s pilami, kteří si padlé stromy nakrátili na požadovanou délku k odvozu na pilu.

- Po poledni vyjela naše plosina AP 27 T148 do obce Liptáň, kde s jednotkou HZS MSK ze stanice P2 Krnov odstraňovala poškozenou a uvolněnou střešní konstrukci na bytovém domě.

-  Po 13. hodině vyrazila naše  jednotka ke kostelu v Třemešné, kde zajišťovala uvolněné střešní plechy kostela. Na místo události přijela plošina AP 27 T815 ze stanice HZS MSK Krnov (naše plošina byla nasazena v Liptáni).

 Po setmění jednotka zasahovala u tří požárů:

- Před 17. hodinou jednotka vyjela k požáru uskladněné kulatiny, která se vznítila v areálu zemědělského podniku v Hošťálkovech. Pomocí čelního nakladače se homady dřeva rozebíraly a klády prolévaly vodou.

- Po 20. hodině jednotka vyjela k požáru do Komory - místní části obce Holčovice, kde vítr vyvrátil strom do elektrického vedení a došlo k jeho vznícení.

- Po 21. hodině vyjela jednotka z druhovýjezdovou cisternou (prvovýjezdová cisterna byla ještě u požáru v Komoře) k požáru do Linhartov, kde na břehu potoka Opavice hořela hromada listí a pilin, kterou rozfoukával silný vítr. 

 

 

 

—————

Zpět