Místo cvičení ve škole odjezd na ostrý zásah

09.06.2010 15:12

Ve středu 9. června 2010 krátce po 8. hodině bylo na Střední škole zemědělství a služeb v Městě Albrechticích vše připraveno na námětové cvičení v budově školy, kterého se měla zúčastnit naše jednotka. Ve sklepě školy došlo k zažehnutí cvičných dýmovnic, které efektně zakouřily chodby a třídy. Všichni žáci a učitelé provedli evakuaci a na místo cvičení přijela i naše jednotka. Cvičení naší jednotky však ani nezačalo - byla SOPISem povolána do Janova k výbuchu plynu v rodinném domku.

Oficiální zprava HZS MSK o události v Janově zní takto:

Čtyři jednotky hasičů vyjely ve středu 9. 6. 2010 ráno do obce Janov (okres Bruntál) po nahlášeném výbuchu v rodinném domku. Hasiči kontrolovali, zda se ve staticky narušeném objektu nenacházejí osoby, měřili koncentrace plynu a povolali statika. Žádnou osobu nenašli. 

K explozi podle dostupných informací došlo již v noci z úterý na středu. Ráno byl u domku nalezen zraněný uživatel. Operační středisko hasičů pak informovala o události Policie ČR. Na místo byly ihned vyslány dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (ze stanic v Bruntálu a Krnově) a dvě jednotky dobrovolných hasičů - z Města Albrechtice a Jindřichova. Hasiči nenašli v domku ani v jeho okolí žádnou další zraněnou osobu, ani známky požáru. 

Exploze (zřejmě propanbutanové tlakové lahve) způsobila prasknutí štítové stěny, poškození střechy, poničení  příček a rozbití oken domku. Okolnosti výbuchu šetří Policie ČR. 

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

Článek z regionálních novin DENÍK

 


—————

Zpět


Fotogalerie: Místo cvičení ve škole na ostrý zásah

/album/fotogalerie-misto-cviceni-ve-skole-na-ostry-zasah/dscf2559-jpg/

—————