Vážná DN u Linhartov

04.01.2011 18:22

V úterý 4. ledna 2011 ve 14:15 hodin byla povolána naše jednotka na staré známe místo častých dopravních nehod k linhartovským zatáčkám do úseku u lesa. V zimě se jedná o úsek silnice I/57, kde se často na vozovce tvoří námrazy. Jednalo se o čelní střet modré Felicie (ta zůstala na vozovce) s červenou Fabií, která skončila na poli. K nehodě se nakonec připletla i stříbrná Octávie. Při střetu došlo ke zranění tří osob, z toho jednu osobu tranportoval vrtulník do nemocnice v Ostravě. Naše jednotka na místě události zůstala až do odtažení všech vozidel, poněvadž z nich po nehodě unikly provozní kapaliny. Teprve potom byl proveden úklid vozovky od provozních kapalin. Do zbrojnice se jednotka vrátila po dvou hodinách již za soumraku.

PS. Tak jsme se na Nový rok při našem prvním výjezdu v roce 2011 radovali z toho, že hlasové zprávy bezchybně chodí na mobily všech hasičů. Bohužel, dnes jsme se svolávali sirénou na zbrojici, poněvadž z Ostravy nedošly hlasové zprávy hasičům. Velitelům a strojníkům naštěstí přišly alespoň SMSky.

 

Informace z tiskového servisu Policie ČR Bruntál č.3/2011

Čelní a boční střet  si vyžádal tři zraněné.
Dopravní nehodu s těžkým zraněním jednoho z účastníků šetřili včera odpoledne krnovští kriminalisté. Na silnici mezi obcemi Město Albrechtice a Krásné Loučky jela 59letá žena s vozidlem Felicie a v levotočivé zatáčce  zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem a na zledovatělém povrchu dostala smyk. Ten nezvládla a vyjel s Felicií za pravý okraj a následně do protisměru. Zde se čelně střetla s vozidlem Fabia, které řídila 58letá žena. Tento automobil byl po střetu odmrštěn do příkopu. Řidička s vozidlem Felicia se od Fabie také odrazila a pravým bokem narazila do protijedoucí Octavie, kterou řídil 43letý řidič. Při nehodě došlo k těžkému zranění 58leté ženy z Fabie, která byla z místa střetu letecky transportována do nemocnice v Ostravě. Dále utrpěl lehké zranění i její 87letý spolujezdec a zraněna lehce byla i samotná řidička Felicie.  Způsobená škoda činí 130 tisíc Kč.

—————

Zpět


Fotogalerie: Vážná DN u Linhartov

/album/fotogalerie-vazna-dn-u-linhartov/dscf3895-jpg1/
/album/fotogalerie-vazna-dn-u-linhartov/dscf3897-jpg1/
/album/fotogalerie-vazna-dn-u-linhartov/dscf3898-jpg/
/album/fotogalerie-vazna-dn-u-linhartov/dscf3919-jpg/

—————