Tři technické pomoci

20.01.2010 19:43

Celkem 3 technické pomoci měli na programu albrechtičtí hasiči v úterý 19. ledna 2010.

- Ve 4.02 hodiny jsme vyjeli vytáhnout uvízlý polský kamión, který zcela zatarasil křižovatku ulic K. Čapka a Petra Nováka (silnice do obcí Žáry a Česká Ves byla zcela neprůjezdná). Po příjezdu na místo události jsme zjistili, že s naší Liazkou CAS 24 kamión na sněhem pokryté silnici nevyprostíme. Proto jsme zajeli do zbrojnice pro účinnější vozidlo - citernu CAS 30 Tatra 148 s 15 kubíky vody v nádrži. Po hodině práce jsme s Tatrou kamión vyprostili a ten pokračoval do svého cíle v Uničově. Pro ilustraci této události máme v galerii tři snímky.

- Po 12. hodině vyjela naše plošina AP 27 T 148 odstranit nebezpečné rampouchy a sníh ze střech na náměstí ve Slezských Rudolticích. Plošina se na místě události zdržela čtyři hodiny.

- Ve 14.20 byli členové jednoty povoláni na úklid sněhu z rovné střechy malého sálu tělocvičny místní základní školy. Tou dobou byla ještě naše plošina i s osádkou ve Slezských Rudolticích, tak nám kolegiálně přijeli na pomoc dobrovolní hasiči z Krnova-Kostelce se svým automobilovým žebříkem AZ 30 IFA W50L. Během prací na střeše tělocvičny se k nám přidala i posádka plošiny AP27 T148, kteřá se mezitím vrátila ze Slezských Rudoltic.  Našim kamarádům z Kostelce děkujeme.

 

Video z vyproštění polského kamionu.

 

 

 

 

—————

Zpět