Přehled zásahů 4. - 10. února 2019

05.02.2019 22:09

Přehled zásahů 4. - 10 února 2019

- V pondělí 4. února kolem 3. hodiny ráno vyjela jednotka k technické pomoci zapadlým kamionům na silnici I/57 v úseku mezi obceni Třemešná a Vysoká. Z důvodu stojících kamionů projel sypač po silnici pouze v jednom směru. Proto jsme ve spolupráci s jednotkou HZS MSK ze stanice Krnov kyvadlově řídili dopravu v kopcovitém tříkilometrovém úseku, aby kamiony jezdily po posypané polovině vozovky (i v protisměru).  Odpoledne se za pomoci plošiny AP 27 T148 odklízely sněhové převisy ze střech na náměstí v Městě Albrechticích.

 

- Ve čtvrtek 7. a v pátek 8. února čtyřikrát naše jednotka vyprošťovala uvízlé kamiony na silnici I/57. Foukal silný vítr, který na silnici vytvářel sněhové jazyky.  Naše jednotka vyjížděla k těmto událostem v kolem 17 hodin, 20 hodin a kolem jedné hodiny ráno. Vyprošťovala u burkvízské zatáčky a třikrát na useku mezi Krásnými Loučkami a Linhartovy. 

 

- V pátek 8. února v 9:25 hodin byla povolána naše jednotka k úniku plynu do ovzduší v místní části města v Hynčicích. Při nakládání na podvalník spadl traktorbagr na plynovou přípojku k rodinnému domku a začal mohutně unikat zemní plyn. Nejdříve se kolem unikajícího plynu ohraničila nebezpečná oblast u dvou domků a provedla se evakuace. Po příjezdu havarijní čety plynařů byly zahájeny práce na výkopu potrubí domovní přípojky a pomocí svěrky se zaškrtilo plastové plynové potrubí. Po celou dobu výkopových prací unikal zemní plyn - asi 2 hodiny. Všichni zasahující hasiči pracující na výkopu používali dýchací techniku. Nad unikající přípojkou se nacházelo i volné elektrické vedení, proto pracovníci ČEZu přerušili dodávku elektrické energie do poloviny obce. Kolem poledne se za pomocí jeřábu ze stanice HZS MSK Opava traktorbagr přemístil na silnici, postavil na kola a nakonec se naložil na podvalník.

Naše jednotka s jednotkou HZS MSK ze stanice P2 Krnov zasahovala na místě události asi 5 hodin.

Zobrazit oficiální zprávu.

 

 

 

—————

Zpět